Choi Chang Keun

O Γ. Κ. Choi γεννήθηκε γύρω στο 1940 στην Κορέα. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του στις πολεμικές τέχνες, στο στρατό της Νότιας Κορέας το 1956, εξασκώντας τάε κβο ντο και καράτε. Ο Choi ξεκίνησε το taekwondo στη Μαλαισία από το 1964, και μετακόμισε στο Βανκούβερ του Καναδά, το 1970. Το 1973, κατείχε το αξίωμα του 7ου dan. Ο Choi προήχθη σε 8 dan το 1981 από τον HH Choi, και κατέκτησε το 9ο dan το 2002. Ο ίδιος εξακολουθεί να κατοικεί στο Βανκούβερ.

Αρχαίοι Δάσκαλοι

Choi Kwang Jo

Ο KJ Choi γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1942, στην Daegu, της Κορέας. Η εκπαίδευση του στις πολεμικές τέχνες ξεκίνησε όταν ήταν ακόμα παιδί, με εκμάθηση στο kwon bup. Ο Choi υπηρέτησε στο στρατό της Νότιας Κορέας και ήρθε σε επαφή με HH Choi εκεί. Γύρω στο 1966-1967, διδάχθηκε taekwondo στο Χονγκ Κονγκ, στην Ινδονησία, στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη. Ο Choi μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 1970 για να αναζητήση ιατρικής περίθαλψης για τους τραυματισμούς που υπέστη στην κατάρτιση των πολεμικών τεχνών. Το 1987, ίδρυσε το δικό του σύστημα πολεμικής τέχνης και το ονόμασε Choi Kwang-Do. Προς το παρόν εδρεύει στην Ατλάντα. Ο Choi κατέχει τον βαθμό του 9ου dan στη δική του πολεμική τέχνη, το Choi Kwang-Do.

Han Cha Kyo

Ο C.K. Χαν γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 στην Σεούλ της Κορέας. Εκπαιδεύτηκε κάτω από τρείς διαφορετικούς εκπαιδευτές πολεμικών τεχνών: Tae Hi Nam, Duk Sung Son και Woon Kyu Um. O Han ήταν ο πρώτος από τους δασκάλους του taekwondo που το παρουσίασε στο εξωτερικό, συμμετέχοντας το Μάρτιο του 1959 σε περιοδεία στην Ταϊβάν και το Βιετνάμ. Μετά από καριέρα στον στρατό της Νότιας Κορέας, μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 1971, και εγκαταστάθηκε στο Σικάγο. Ο Χαν ίδρυσε το δικό του οργανισμό, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Tae Kwon Do, γύρω στο 1980. Συνέχισε τη διδασκαλία του taekwondo μέχρι το θάνατό του το 1996.

Kim Jong Chan

Ο JC Kim γεννήθηκε το 1937. Δίδαξε taekwondo στη Μαλαισία στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Το 1979, με το 7ο dan, δίδαξε και παρουσίασε στην Αργεντινή μαζί με CK Choi, JT Park, και τον KH Ρι. Ένα γράμμα από τον Kim δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού Black Belt τον Ιούλιο του 1985 που τον κατατάσει εκείνη τη χρονιά ως πρόεδρο στο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Tukido ». Ζεί στο Βανκούβερ του Καναδά.

Kim Il Kwang

Ο Κ.Ι. Kim συνέβαλε στην καθιέρωση του τάε κβον ντο στην Δυτική Γερμανία. Ήταν επικεφαλής εκπαιδευτής της ITF στη Δυτική Γερμανία και αποχώρησε τον Οκτώβριο του 1971. Το 1975, ο Kim πήρε το 6ο dan. Προώθησε τον Rolf Becking, επικεφαλή της Τεχνικής Επιτροπής Γερμανία ITF, στο βαθμό του 2ου dan το 1976 στη Στουτγάρδη, της Δυτικής Γερμανίας. Μεταξύ 1974 και 1977, ο Kim είχε ένα εστιατόριο στη Στουτγάρδη και είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του ως Brewmeister πριν από το 1974.

Kong Young II

Ο Y.I. Κονγκ γεννήθηκε το 1943 στην Κορέα. Εκπαιδεύτηκε στις πολεμικές τέχνες ως παιδί το 1952, ξεκινώντας με το Shotokan karate. Από το 1963 έως το 1967 ο Κονγκ υπηρέτησε στον στρατό της Νότιας Κορέας, φτάνοντας το βαθμό του λοχία. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές περιοδείες επίδειξης σε όλο τον κόσμο. Μετά από μια καριέρα στον στρατό της Νότιας Κορέας, ο Κονγκ μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής λίγο πριν ή το 1968. Αυτός και ο νεώτερος αδελφός του, Young Bo Kong, το 1968 ιδρύσανε το Young Brothers Taekwondo Associates. O Κονγκ προήχθη στο βαθμό του 9ου dan το 1997 από τον HH Choi στην Πολωνία. Σήμερα ζεί στο Λας Βέγκας.

Park Jong Soo

Ο JS Park γεννήθηκε το 1941 στο Chung-Nam, στην Κορέα. Εκπαιδεύτηκε στο τάε κβον ντο υπό τον HH Choi. Το 1965, είχε προσκληθεί να είναι ο προπονητής της γερμανικής Taekwon-Do Association, και μετακόμισε από τη Νότια Κορέα στη Δυτική Γερμανία. Το επόμενο έτος, μετακόμισε στην Ολλανδία και ίδρυσε την Ολλανδική Taekwon-Do Association. Το 1968, ο Park εγκαταστάθηκε στο Τορόντο του Καναδά. Ο Park κατέχει τον βαθμό του 9ου dan, και εξακολουθεί να ζεί στο Τορόντο.

Park Jung Tae

Ο J.T. Park γεννήθηκε το 1943 ή το 1944 στην Κορέα. Άρχισε την εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες ως παιδί, αρχίζοντας με την πυγμαχία πριν προχωρήσει στο τζούντο και το τάε κβον ντο στη συνέχεια. Από το 1965-1967, ο Park διεύθυνε τη στρατιωτική εκπαίδευση taekwondo στο Βιετνάμ. Ο ίδιος μετανάστευσε στον Καναδά όπου γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του, Linda, στο Τορόντο το 1970. Το 1984, ο Park κατετάγη στο 8ο dan στο ITF. Ίδρυσε το δικό του οργανισμό, το Παγκόσμιο Taekwon-Do Federation (GTF), στις 14 Ιουνίου 1990 (τη χρονιά μετά την αναχώρησή του από την ITF, λόγω Κορέας Βορρά-Νότου πολιτικά ζητήματα).Ο Park έζησε στο Mississauga μέχρι το θάνατό του το 2002.

Park Sun Jae

Ο S.J. Park είναι ένας πρωτοπόρος του taekwondo στην Ιταλία. Το 1964, επισκέφτηκε την Κροατία για να παρουσιάσει σεμινάρια για την τέχνη του. Εισήγαγε το τάε κβον ντο στην Ιταλία γύρω στο 1968. Το 1968, κατέλαβε το 5ο dan και το 1975, πήρε το 7ο dan. Εξελέγη Αντιπρόεδρος (ως Ιταλία) στην Ευρωπαϊκή Ένωση Tae Kwon Do (στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο), κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της ένωσης το 1976. Το 2002, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου διαιτησίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Taekwondo πρωτάθλημα της WTF στο Τόκιο. Στις 15 Φεβρουαρίου 2004, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της WTF τον εξέλεξε ως Προεδρεύων της WTF μετά την παραίτηση του Un Yong Kim από την προεδρία της οργάνωσης. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος (Ιταλία) της WTF. Ο Park ήταν Πρόεδρος της Federazione Italiana Taekwondo (Ιταλική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο) περίπου το 1998, και εξακολουθούσε να κατέχει τη θέση του ως το 2008 και το 2009.

Rhee Chong Chul

Ο Γ. Γ. Rhee γεννήθηκε γύρω στο 1935 στην Κορέα. Ως νεαρός, εκπαιδεύτηκε στις πολεμικές τέχνες, το μπάσκετ, τη πυγμαχία, τη γυμναστική και τα βάρη. Αργότερα, διετέλεσε εκπαιδευτής στις κορεατικές δυνάμεις πεζοναυτών για τρία χρόνια, διδάσκοντας την άοπλη μάχη στους Marine Commandoes , την Marine Brigade Headquarters, και την Marine 2η Μεραρχία Πεζικού.Ο Rhee βοήθησε να εισαχθεί η τέχνη του τάε κβον ντο στην Νοτιοανατολική Ασία - κυρίως στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, αλλά και στο Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία και το Μπρουνέι. Ίδρυσε τη δική του οργάνωση, Rhee Taekwon-Do , στην Αδελαΐδα, της Αυστραλίας, περίπου το 1965. Ο Rhee έγινε γνωστός ως ο Πατέρας του Αυστραλιανού Taekwondo. Μέχρι σήμερα ζεί στο Σίδνεϊ.

Rhee Chong Hyup

Ο Γ. Η. Rhee γεννήθηκε γύρω στο 1940 στην Κορέα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, συνέβαλε στην εισαγωγή του τάε κβον ντο στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη. Έφτασε στην Αυστραλία το 1970 και εγκαταστάθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ο Rhee είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων Rhee Taekwon-Do στη Μελβούρνη.

Rhee Ki Ha

Ο KH Rhee γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1938 στην Σεούλ, Κορέα. Η εκπαίδευση του στις πολεμικές τέχνες άρχισε όταν ήταν περίπου 7 ή 8 ετών, μαθαίνοντας τζούντο από τον πατέρα του. Αργότερα έμαθε καράτε από έναν από τους δασκάλους του. Όταν ο Rhee υπηρέτησε στις Νότιας Κορέας στρατιωτικές δυνάμεις, ήρθε σε επαφή με HH Choi και έμαθε τάε κβον ντο στην 35η Μεραρχία Πεζικού. Από το Φεβρουάριο του 1964 δίδαξε taekwondo στο προσωπικό της Royal Air Force στη Σιγκαπούρη. Μετανάστευσε στο Λονδίνο στις 2 Ιουλίου 1967. Απέκτησε τον βαθμό του 8ου dan το 1981, και προήχθη στο 9ο dan από τον HH Choi την 1η Ιουλίου 1997 στην Αγία Πετρούπολη, της Ρωσίας. Ο Rhee έμελε να είναι γίνει γνωστός ως ο πατέρας του βρετανικού Taekwondo, καθώς και ο πατέρας του ιρλανδικού Taekwondo. Η βάση του είναι στη Γλασκώβη.